Aceasta este pagina proiectului nostru PNRAS Ion Creangă

Toate informațiile legate de proiectul nostru vor fi afișate, anunțate aici.

 

Astăzi, 26.09.2022, a fost semnat contractul de finanțare a proiectului nostru PNRAS (F-PNRAS-1-2022-2728) în valoare de 692.460 lei.

Proiectul se adresează elevilor din învățământul gimnazial, 88 de elevi, dar în special celor 25 de elevi aflați în situația de risc de abandon școlar. Durata acestui proiect este de 3 ani și are următoarele obiective:

 1. scăderea numărului de elevi care se află în risc de abandon școlar prin oferirea de articole necesare procesului de școlarizare;
 2. stimularea perfecționării cadrelor didactice prin sesiuni de formare în urma cărora să dezvolte abilități alternative de predare;
 3. creșterea ratei de absolvire a ciclului gimnazial prin organizarea de activități școlare conexe ariei curriculare;
 4. creșterea procentului de elevi înscriși la Evaluarea Națională prin activități motivaționale și de învățare alternativă.

Principalele activități pe care le propunem sunt:

 1. Activități MATE
 2. Activități de prevenire (workshopuri online cu profesioniști din domeniul sociologiei și psihologiei școlare pe tema gestionării violenței și a bullynig-ului; programul „Tot ce am nevoie pentru școală”)
 3. Activități de intervenție (Dezvoltare educațională prin activități remediale de meditații, lectură sau alte activități; spectacol online: „Magia cărților”; excursii la obiective turistice, istorice și culturale din împrejurimile orașului Tg. Neamț)
 4. Activități de compensare (cursuri de dezvoltare personală și profesională pentru cadrele didactice; amenajare sală pentru studiu cu mobilier și consumabile școlare)
 5. Digitalizarea procesului educațional.

Primele achiziții s-au făcut în decembrie 2022. Primele rezultate:

 • amenajare sală pentru studiu (subactivitatea 4.2):

 • Distribuirea rechizitelor:

 • activități remediale: